Community Center and Police Department

Battlefield, MO

The City of Battlefield asked Esterly, Schneider & Associates, Inc., AIA to design a new judicial building to accommodate their growing city operations.  The project was partially funded through a Community Development Block Grant.  The new City Hall design accommodates City Offices, a new Police Department and a Community Center totaling 9,900 S.F.

This design facilitates all three functions and provides a new image for the City of Battlefield.  The building is a two-tone, black and white ground face masonry facade with center skylight in the main lobby area.  Masses of black glass span the face and corners of the building.  A  white standing seam metal roof tops the building for a dramatic and crisp look.

error: Alert: Content is protected !!