City of Springfield

Heer’s Car Park

Springfield, MO

In conjunction with The City of Springfield, Esterly, Schneider designed a 375 space vehicular parking garage on five levels of parking deck. Two levels have the potential to connect directly back to the Heer’s Tower by a glass skywalk.

The prestressed, precast parking garage is anchored on both ends by vertical stairways with a clear anodized aluminum storefront system and a blue glass façade. The corner of the parking garage, which anchors both Campbell Avenue and Olive Street, is emphasized by a massive column cover that is also made with a clear anodized finish and extends to the top of the last deck at the street intersection. The curved roofs at the top of the stairways create a focus back to the car park and complete the tall vertical towers.

error: Alert: Content is protected !!